girl-511883_960_720

Motive

Iti prezentam motive pentru a alege un sistem de incalzire in pardoseala in locul unui sistem cu radiatoare, sau calorifere cum sunt numite mai uzual.

Persoane alergice

Incalzirea in pardoseala este o metoda de incalzire a locuintei recomandata pentru persoanele alergice. Este ideala pentru persoanele alergice pentru ca nu antreneaza miscarea prafului in incapere.
Din diferenta mica de temperatura intre suprafata radianta si incapere rezulta un curent de aer neglijabil (avand viteza de sub 0.10 m/s) reducand astfel cantitatea de praf circulata.

 

Suprafata de emitere a caldurii

Fata de varianta utilizarii caloriferelor, varianta incalzirii in pardoseala ofera o suprafata mult mai mare de emitere a caldurii si o uniformizare net superioara a acesteia.

 

Consumul de caldura

Reducerea consumului de energie este un alt avantaj in favoarea utilizarii unui sistem de incalzire in pardoseala in detrimentul unui sistem clasic de folosire a caloriferelor.

Acest consum de energie este generat de faptul ca apa din cele 2 sisteme are temperaturi diferite si deci se consuma cantitati de gaz diferit pentru a produce aceste temperaturi(5-45 grade vs 70-90 grade).

Alegerea unui sistem de incalzire in pardoseala aduce avantajul utilizarii centralelor cu condensatie care au un consum mai mic de energie in comparatie cu centralele clasice folosite la  sistemele de incalzire cu calorifere.

 

Flexibilitatea amenajarii interioare

Un alt aspect foarte important in confortul locuintei este cel legat de flexibilitatea amenajarii interioare in functie de sistemul de incalzire ales.

Atunci cand se utilizeaza un sistem de incalzire in pardoseala nu mai exista limitarea impusa de folosirea caloriferelor.

Mobilierul poate sa fie pozitionat fara restrictiile impuse de situatia folosirii caloriferelor.

Posibilitatea instalarii de ferestre pana la nivelul podelei reprezinta un alt element important favorabil acestui tip de incalzire.

 

Aspectul vizual

Un dezavantaj al caloriferelor este aspectul acestora, de multe ori impunandu-se acoperirea acestora cu diverse masti din diverse materiale pentru a nu deranja din punct de vedere vizual.

Implementarea unui sistem de incalzire in pardoseala aduce o senzatie de integrare a sistemului de incalzire in locuinta in cel mai bun mod posibil, simtindu-se doar caldura emisa, fara dezavantajul curentilor de aer creati de sistemele clasice.

Recomandat pentru copii, persoane in varsta si animale

Una din cele mai apreciate motive pro – incalzire in pardoseala sunt copiii. De cele mai multe ori e necesara utilizarea unei covor de protectie pentru a putea lasa copiii sa se joace in voie pe jos. Utilizarea incalzirii in pardoseala aduce cu sine confortul caldurii emise de pardoseala.

De asemenea persoanele in varsta adesea acuză probleme create de temperaturile mai scazute la nivelul pardoselei, astfel ca sistemul de incalzire in pardoseala reprezinta o alegere perfecta pentru ele.

Cei care au animale de companie vor aprecia confortul pe care il ofera libertatea de miscare a animalelor si caldura din zona lor de activitate.

 

Eficienta

Unul din cele mai importante avantaje il reprezinta zona de emitere si dispersie a caldurii.

In cazul utilizarii unui sistem clasic de incalzire cu calorifere, aerul cald se va ridica in partea de sus a incaperii astfel ca zona de jos va fi mereu mai rece, situatie care va crea si un disconfort termic resimtit imediat. Apoi, aerul cald va cobori la nivelul picioarelor sub forma de aer rece.

Implementarea unui sistem de incalzire in pardoseala aduce avantajul emiterii caldurii din partea de jos a incaperii si astfel nivelul de uniformizare a caldurii in incapere va fi mult mai mare.

 

Lipsa condensului

In cazul folosirii unui sistem de incalzire cu calorifere, apar situatii in care din cauza diferentelor foarte mari de temperatura dintre geam si calorifer, si a unei slabe ventilări a spațiului respectiv, condensul isi face aparitia si aduce cu sine un disconfort in dreptul fiecarei ferestre.

 

Recomandat si pentru spatii inalte

Incalzirea in incaperi inalte cum sunt biserici, hale, showroom-uri, reprezinta un alt avantaj al folosirii incalzirii in pardoseala. Este mult mai eficienta folosirea acestui tip de incalzire decat unul clasic cu radiatoare(calorifere).

 

Avantajele Si Dezavantajele Incalzirii in Pardoseala

in Raport Cu Incalzirea Cu Radiatoare

 

CARACTERISTICA INCALZIRE IN PARDOSEALA INCALZIRE CU RADIATOARE
1 Temperatura minima / maxima a agentului termic (apa) 35 ºC / 45 ºC 70ºC / 90ºC
2 Modalitatea de transmitere a caldurii Radiatie Convectie
3 Temperatura in camera
4 Incalzirea uniforma a incaperii DA NU
5 Se formeaza curenti de aer in incapere NU NU
6 Antreneaza circulatia prafului NU NU
7 “Afumarea” peretilor NU NU
8 Protectia la difuzia oxigenului protejeaza centrala termica si ii mareste durata de viata (prin aparitia produsilor de coroziune care scurteaza viata centralei termice) DA NU
9 Durabilitatea sistemului DA NU
10 Izolatie suplimentara prin aplicarea pe placa de beton a polistirenului DA NU
11 Utilizarea centralelor in condensatie la randament maxim DA NU
12 ECONOMIE DE ENERGIE 40% 0
13 Se combina in mod fericit cu sitemele de incalzire neconventionale (instalatii solare, pompe de caldura) DA NU
14 Investitia initiala In medie, mai mare cu 30% fata de radiatoare
15 Silentios – zgomot de curgere a apei redus DA NU
16 Amplasarea mobilei pe oricare perete al incaperii DA NU

 

Distributia caldurii la incalzirea cu radiatoare (calorifere)

distributia-caldurii-la-radiator

 

Distributia caldurii la incalzirea in pardoseala si la radiatoare, raportata la varianta ideala

distributia-caldurii

Concluzie

Am enumerat mai multe motive pentru care alegerea incalzirii in pardoseala asigura o producere si o utilizare mai eficienta a caldurii in caminul tau.
Va invitam sa apelati la profesionisti in acest domeniu al incalzirii si puteti sa faceti asta printr-un apel la telefon sau prin-un email.

Ne puteti lasa un mesaj si pe pagina de Contact. Va asteptam si la sediul nostru din Bucuresti.

De ce sa alegi sistemul de incalzire in pardoseala in locul caloriferelor?

Aflati Secretele Incalzirii in Pardoseala

Abonati-va la newsletter !

Multumim pentru ca v-ati abonat la Newsletter!

Contact